"Evakkoiltamat" seurojentalolla pe 22.5 klo 18. "Lähtöasema"-muistomerkin hankekuluja varten järjestetään iltamat. Iltamissa pääsee katsomaan Paimion Karjalaseuran viime vuonna järjestetystä kuvaelmasta "Karjalaisten tulo Paimioon" dvd;n. Kuvaelman myötä voi palata omiin evakkomuisteloihin, ja heille jotka eivät evakossa ole olleet esitys antaa hyvän katsauksen Paimion keskustaan. Kuvaelma-dvd;n lisäksi ohjelmassa on musiikkia ja muisteloita. Evakko-kanttiinissa on myytävänä kahvia ja pullaa. Arpajaiset on myös. Paimion Karjalaseuran uuden kirjan Pääteasema-Karjalaiset Paimiossa esittelyä ja myyntiä. Evakkotaipaleelle liittyviä tavaroita ja valokuvia on esillä, niitä kaivataankin vielä lisää. Eli jos Sinulla on evakkotaipaleella ollutta esineistöä, tuo näyttelyyn mukaan. Tunnelman luomiseksi toiveena on, että mahdollisuuksien ja toki halutessanne voisitte pukeutua evakkohengen mukaisesti.

On aika muistaa heitä, jotka kokivat raskaan matkan pois sodan jaloista. 

Evakkoiltamiin kaivataan toimijoita sekä yleisöä. Toivottavaa on, että ne joilla on mahdollisuus tarjota kyytiä sitä tarvitsevalle tarjoavat sitä.  Tervetuloa!


Tilaisuuden tuotto käytetään kokonaisuudessaan Miehikkälän kirkonkylään Kunilan eteen tulevaan muistomerkkiin. Tule mukaan ja tue hanketta!